Muş'un en işlek caddesinde bitmeyen yol çalışması vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşlar tozdan dolayı evlerinin camlarını açamazken, Esnaf'ın ise işlerinin bıçak gibi kesildiğini gözlemlendi.
İstasyon caddesi üzerinde devam eden yol yapım çalışmaları, vatandaşı adeta canından bezdirdi. Muş Belediyesi tarafından 2017 yılının son aylarında ihalesi yapılan ve 2018 yılının başlarında yapılmaya başlanan yaklaşık 17 milyon TL (17 Trilyon) a ihale edilen 4 km yolun yapımı 15 Ağustos 2018 tarihinde saat 16.59 itibari ile bitmesi planlanırken, Kasım ayının başlaması ile henüz yüzde ellisi tamamlanmamış durumda. Bir türlü bitmeyen istasyon Caddesi yol yapım çalışmaları vatandaşlar tarafından da büyük tepkilere neden oluyor.
2017 yılında alt yapısı yapılan Muş'un en işlek caddesinin bu yıl üst yapının tamamlanması planlanıyordu. Fakat bilinçsiz ve düzensiz yapılan üst yapı çalışmasında herhangi bir işaret levhasının olmaması da sürücülere zor anlar yaşatırken birçok araç da yolun ortasındaki loğar çukurlarına düşerek maddi hazarlar doğurdu.
İşin en ilginç tarafı ise üst yapı ihalesinin yapılması ve yüklenici firmaya para aktarıldığı halde Muş Belediyesinin araçları ve belediye bünyesindeki personellerin üst yapıda çalışması oldu. Belediye araçlarının ve personelinin hangi şartlarda yüklenici firmanın işini yaptığı merak konusu...
Gazetecilere bilgi vermeyen Muş belediyesine buradan sormak istiyorum:
- Muş Belediye tarafından yapılan ihalelerde hak edişler neye göre ödeniyor?
- Üst yapı ihalesinde çalışan belediye araçları ve personelleri hangi kriter ile yüklenici firmanın işinde çalışıyor?
- Muş belediyesi kendi imkanları ile istasyon caddesini yapabilecek güçte ise neden ihaleye verildi?
- Muş belediyesi tarafından 2018 yılı içerisinde kaç tane pazarlık usulü ile ihale yapıldı ve bunlar kimlere verildi?
- "Pazarlık (21 B) usulünün seçilmesinde; Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılması zorunludur." deniliyor. Peki, Muş Belediyesinin bu kadar ivedilikle ihale ettiği ve 1.313.400 TL ye yani 1 Trilyon üç yüz on üç milyara yaptığı ihale ile nerenin yolu yapılıyor, yol ihalesini pazarlık usulüne göre alan firma şimdiye kadar kaç yol yapmış?
- Devlet tedbir tasarrufu uygularken Muş Belediyesi ne kadar uyum sağladı?
- Muş Belediyesi tarafından yapılan pazarlık usulü içlerde firmalar neye göre belirleniyor?
- Muş belediyenin 5 yıl önceki borcu ne kadardı, şimdi ne kadar?
Aslında daha çok sorulması gerek soru var fakat şimdilik bunlara bizleri tatmin edecek şekilde cevaplar bekliyoruz. Sayın Belediye başkanımız gazete ve gazetecileri dikkate almayabilir. Hatta gazetecilere kin ve nefretle yaklaşabilir lakin sonuçta söz konusu memleketin menfaatleri ve çıkarları ise bizleri aydınlatmakta mecburdur.
Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getiriyor. Gazetecilerin soru sorması, gelişmeleri şüpheyle karşılayıp araştırmaları, mesleklerinin gereğidir. Gazeteciler, bu görevlerini yerine getirirken saygı duyulması gerekir...
Şayet eğer gazeteci veya gazetecilerin sizlere karşı ön yargı veya yalan yanlış haber yaptığını düşünüyorsanız Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ve yargı bağımsızdır. Mahkeme yolları açıktır.