• Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Muş’ta artan hayat pahalılığı öğrencileri tamircilere yönlendirdi

Muş’ta artan hayat pahalılığı öğrencileri tamircilere yönlendirdi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte il değişikliği yapan öğrenciler, yeni valiz almak yerine eski valizlerinin tadilatını gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Muş’ta artan hayat pahalılığı öğrencileri tamircilere yönlendirdi
Muş’ta artan hayat pahalılığı öğrencileri tamircilere yönlendirdi
Nuran Altintaş
  • Yayınlanma: 14 Eylül 2024 18:02

Sizlerin desteği ve katkılarıyla daha hızlı ve doğru haberler sunabilmek için WhatsApp haber ihbar hattımıza yaşadığınız, tanık olduğunuz olayları bize anında bildirebilirsiniz.

HABER49– Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte il değişikliği yapan öğrenciler, yeni valiz almak yerine eski valizlerinin tadilatını gerçekleştirmeyi tercih ediyor.
Muş’ta özellikle üniversiteye gelen ve il dışına giden öğrenciler, yeni valiz almak yerine eski valizlerinin tadilatını gerçekleştirmeyi tercih ediyor. Öğrenciler bu dönemde eşyalarını taşımak için en çok ihtiyaçları olan valizlerinin tamirini yaptırmaya başladı. Valiz fiyatlarının pahalı olmasından dolayı ellerinde bulunan valizlerini küçük bir masrafla tamir ettiren öğrenciler, kentte bulunan tamircilere akın etti.

 

3 17

 

Ayakkabı, deri eşyalar, çanta ve valiz gibi ürünlerin tamirini gerçekleştiren Muş esnafından Muhammed Reşit Özdemir, bu dönemde en çok valiz tamiri yaptıklarını ifade etti.

 

ESKİLERİ TAMİR ETMEK DAHA EKONOMİK

 

Muş merkezde 15 senedir bavul ve ayakkabı tamiriyle uğraşan genç girişimci Muhammed Reşit Özdemir, “Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrenciler bavul almak yerine eskilerini tamir etmeyi ekonomik açıdan daha cazip buluyor. Yeni bavullar çok pahalı eskisini tamir etmek insanları bir nebze de olsa idare ediyor ve çoğunluk tamir etmekten yana” dedi.

 

1 19

 

Özdemir, bavulların uzun süreli kullanım için şu tavsiyelerde bulundu: “Eşyalarını bavullara doldururken fermuarın dişlerinin birbirine geçtiğinden emin olsunlar, fazla eşya koymasınlar. Bu şekilde bavulun ömrünü uzatabilirler. Bavul tamirinde en çok fermuar patlaması ve tekerlek kırılmasıyla karşılaşıyorum. Kumaş bavullardaki demirler tamir sırasında bizi çok yoruyor.”

 

 

2 21

 

4 15