Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

DENİZ FENERİ VE AKP

Okunma  Yazar : Emrullah ÖZBEY
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 358
Tarih  Tarih : 24 Ekim 2011, 09:51

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Deniz Fenerinde yapılan yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan ve üç ay on gün tutuklu kalan RTÜK eski Başkanı Zahit Akman ve 5 kişi hakimin “Üç aydır tutuklular, fazlası ceza olur” gerekçeli kararıyla serbest kaldı.

Deniz Feneri sanıklarının serbest kalması ve hakimin kararı kafalarda büyük soru işaretleri bıraktı. Mahkemenin verdiği “Üç aydır tutuklular, fazlası ceza olur” kararı ile 3 yıldır içerde olan gazeteciler, Askerlere, seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanlarına neden aynı kanun işlenmiyor?

Ülkemiz 'şehit' haberleriyle meşgulken, hükümet fırsattan istifade kendi yandaşları olarak bilinen Deniz Feneri davası tutuklularını jet hızıyla serbest bıraktı. Bu karar ülkemizde gerçekten Adalete karşı olan inancın kalmadığını gösterdi. Adaletin verdiği bu karar neden 3 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan ve henüz suçları belirlenmemiş ve niçin cezaevinde oldukları bile bilinmeyenlere işlenmiyor? 3 ay mı az, 3 yıl mı?

Bu ülkede demokrasi ve kanunlar sadece hükümet yanlısı olanlar için mi geçerlidir?

Halk, AKP’den “hukuk reformu” bekliyoruz. Eğer gerçekten  “hukuksuzluk skandalı” yapılıyorsa iktidarda daha fazla kalmasının bir manası yoktur.

Türkiye’de yüzde 50 oy alan AKP hükümeti Meclisi kendi çiftliği gibi kullanıyor. Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcıları görevden alınması zaten bu kararın çıkacağının bir göstergesidir.   

Bu ülkede bazı şeyleri yapmak zordur. Hükümeti eleştirmek bunların başında gelir. Zira öyledir ki, yanlış bulduğunuz bir konuyu dile getirirken bir anda kendinizi savunur hale getirilirsiniz.

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu Yazarın Önceki Yazıları

Son Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi