Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Öğretmen Veli el ele

100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu, Velilerle ilişkileri daha da geliştirerek, öğretmen veli diyaloğunu geliştirmek için çalışmalara başladı.

Kategori  Kategori : Eğitim
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 119
Tarih  Tarih : 18 Ocak 2010, 19:29

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Öğretmen veli el ele. 100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu, öğretmen ve velileri daha da kaynaştırarak, gelecek için iyi bir zemin oluşturmaya çalışıyor. 100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu Çalışanları “İhmal edilmiş her gerçek gün gelir problem olarak karşımıza çıkar düsturundan hareket ederek okul olarak öğrencilerimizin aileleriyle el ele verdik. Ortak bir duygu ve fikir birliği içersinde, mümkün olduğunca eğitim kavramının zamana ve mekana sığdırılamayacak kadar önemli bir iş olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Bu nedenle çalışmalarımıza ailelerimizi de katarak her yerde eğitim amacıyla yüreklerimizi ve kendimizi dört duvar arasından sıyırıp öğrencilerimizi evlerinde ziyaret etmeye başladık. Bu işe de öncelikle değişen ve gelişen hayat şartları içinde yalnızlığa itilmiş ve bu yalnızlık duygularını istenmeyen yollarla bastırmaya çalışan öğrencilerden başladık. Gördük ki elimizi uzattığımız her öğrenci ve bu öğrencilerin aileleri elimizden sıkıca tuttu. Bu da bize daha çok öğrenciye ve aileye ulaşma isteği verdi. Doğru yoldaydık” dediler.

HER ŞEY ÖĞRENCİ İÇİN

100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu Çalışanları “Eğitimin en önemli ayakları bir araya gelmişti ve bu işbirliği amacımızı daha sağlam bir temele dayandırdı. İstenmeyen tavır ve davranışları düzeltmek için ailelerle uzun uzadıya görüşlerimizi paylaştık. Amacımızın öğrencilerimizi şikayet etmek ya da aileleri nezdinde zor durumda bırakmak olmadığını, onları kazanmak ve yeni yeni baş gösteren küçük sorunları büyümeden ortadan kaldırmak niyetinde olduğumuzu ifade ettik. Bu konuda da velilerimizden çok büyük destek gördük. En önemlisi bizleri yani öğretmenlerini okul dışında, kendilerine ait bir ortamda gören öğrencilerimizin yüzlerindeki mutluluktu. Bu mutluluk bize mesleğimizin ne kadar önemli olduğunu ve toplumun ıslahında en önemli etken olduğunu da göstermiş oldu” diye konuştular.

BU İŞE GÖNÜL VERDİK

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden  100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu Çalışanları “Bu çalışmamız ayrıca öğrencilerimizin özsaygılarını da artırdı. Öğretmenlerini ve ailesini el ele gönül gönüle vermiş, kendisi için çalıştıklarını gören öğrencilerimiz, birey olarak önemli olduğunun bilincine varmaya başladı. İstenilen de buydu zaten: Özgüveni ve özsaygısı olan bireyler yetiştirmek. Bu çalışmalarla da gördük ki bunu başarmanın yolu okul aile dayanışmasını çok iyi bir biçimde sağlamak.
100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu olarak çalışmalarımıza her zaman olduğu gibi devam edip topluma faydalı bireyler yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bekleyen değil beklenileni gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Yoksa 100. Yıl Zafer İlköğretim Okulu müdürü Enver Kıvanç’ın ifadesiyle: “Öğrenci, kontrol edilmeksizin oluşan kötü çevrenin kucağına terk edilmemelidir. Aksi takdirde, ‘televole’ kültürü ile sokak magandaları yetiştirmiş oluruz” dediler. HABER49
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

DAĞINIK SÖZCÜKLERİM...30 Temmuz 2010

ANKET

12 Eylül 2010 Referandumunda ülke menfaatlerine en uygun sonuç hangisi olur?



Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi