Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Mali destek programı başlatıldı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, sunulacak projelere kısmen karşılıksız mali destek vermek üzere KOBİ Mali Destek Programını 30 Aralık 2009 tarihi itibariyle başlattı.

Kategori  Kategori : Ekonomi
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 366
Tarih  Tarih : 01 Ocak 2010, 13:15

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KOBİ Mali Destek Programı çerçevesinde Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illeri sınırları içerisinde faaliyet gösteren KOBİ lerin, tarıma dayalı sanayi işletmelerinin üretim kapasitelerinin artırılması, bölgedeki mevcut turizm işletmelerinin beşeri ve fiziki kapasitelerinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı üretim süreçlerine geçişin sağlanması, işletmelerin kurulu altyapılarının iyileştirilmesi ve Ar-Ge altyapısının kurulması önceliklerinde sunulacak projelere 14 milyon 177 bin 635 TL mali destek sağlanacak. Söz konusu mali destek, programın başvuru rehberinde belirtilen kriterler doğrultusunda hazırlanacak olan proje bütçelerinde yer alan toplam uygun maliyetlerin yüzde 50 sini aşmamak üzere asgari 50 bin ve azami 400 bin TL limitleri arasında olacak. Proje bütçesinin geri kalan kısmının proje sahibi kurum, kuruluşlar veya ortakları tarafından sağlanması gerekmektedir. Programına açılışında bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, DAKA nın kuruluşu ve amacı hakkında bilgi verdi. DAKA nın hibe kredi veren bir kurum olmadığının altını çizen Demirci, DAKA nın bölgenin öncü ve öncelikli hedefleri doğrultusunda yüksek nitelikli projelerin bir yarışma ortamında destekleyen kurum olduğunu vurguladı. Projelere sağlayacakları desteklerle bölgenin ekonomisine katma değer sağlayacaklarını anlatan Demirci, ajansın verdiği kredilerle değil, bölgeye sağlayacağı katkı ile sesini duyuracağını belirtti. Ajansın ilkeli ve şeffaf bir çalışma sergileyeceğini de anlatan Demirci, "Personelimizin verilen projelerle yakında ve uzaktan hiç bir ilgisi olmayacak. Projelerin değerlendirilmesini bağımsız kişiler tarafından yapılacaktır. Lütfen bunun için personelimiz ile bir ilişki içine girmemeye hassasiyet gösterin" dedi.

 

BİTLİS, HAKKÂRİ, MUŞ VE VAN İLLERİNİ KAPSIYOR

 

Yapılan konuşmaların ardından DAKA Koordinatörü Mehmet Emin Çakay, katılımcılara teklif çağrıları için başvurma zamanı ve koşulları hakkında bilgi verdi.

Verilen bilgilerde “KOBİ Mali Destek Programı çerçevesinde Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illeri sınırları içerisinde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin;

Tarıma dayalı sanayi işletmelerinin üretim kapasitelerinin artırılması,

Bölgedeki mevcut turizm işletmelerinin beşeri ve fiziki kapasitelerinin geliştirilmesi,

Çevreye duyarlı üretim süreçlerine geçişin sağlanması,

İşletmelerin kurulu altyapılarının iyileştirilmesi ve

Ar-Ge altyapısının kurulması. Önceliklerinde sunulacak projelere mali destek sağlanacaktır.  Söz konusu mali destek, programın başvuru rehberinde belirtilen kriterler doğrultusunda hazırlanacak olan proje bütçelerinde yer alan toplam uygun maliyetlerin %50’sini aşmamak üzere; asgari 50.000 TL ve azami 400.000 TL limitleri arasında olacaktır. Proje bütçesinin geri kalan kısmının proje sahibi kurum/kuruluş veya ortakları tarafından sağlanması gerekmektedir. KOBİ Mali Destek Programı hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı, bilgilendirme toplantıları yer ve zamanları ile eğitim başvurularına ilişkin bilgiler www.daka.org.tr ve www.dpt.org.tr internet sayfalarından temin edilebilir. Proje tekliflerinin son teslim tarihi 30.03.2010, saat: 17.00’dır” denildi.HABER49
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi