Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Siyasi sorun çözülmeden ekonomi canlanmaz

MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, bölgedeki en büyük sorunun siyasi olduğunu ve bu sorun çözülmeden ekonominin canlanamayacağını ifade etti.

Kategori  Kategori : Ekonomi
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 347
Tarih  Tarih : 31 Aralık 2009, 13:08

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şihmus Sinecem, bölgede siyasi istikrar olmadığı sürece yatırımcının gelmeyeceğini kaydetti.

Makamında bölgedeki ekonomiyle ilgili basın mensuplarını sorularını cevaplandıran MTSO Başkanı Şihmus Sinecem, bölgedeki en büyük sorunun siyasi istikrarsızlık olduğunu söyledi. Siyasi istikrarın sağlanmaması halinde bölgenin kalkınmayacağını ifade eden Şihmus Sinecem, yatırımcının istikrarlı olan yeri tercih ettiğini belirtti.

Mevcut teşvik yasalarının bölgeye fayda getirmeyeceğini vurgulayan Sinecem; “Yatırımcı her zaman istikrarlı olan yere gider. Kimse sermayesini riske atmaz. Bulanık’ta yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür. Biz 10 yıl mücadele edip Halk Bankası’nı oraya getirdik ve olanları gördünüz. Orada 100 binin üzerinde insanımız mağdur oldu. Orası devlet kurumudur, geri onarılır. Özel sektör öyle değil, anında kaçar. Şu anda bölgemizde siyasi istikrar olursa bütün sektördekiler buraya gelir. Bizim bölgemiz mevcut teşvik yasalarıyla kalkınmaz ve bu teşvik yasaları bölgemize fayda getirmez. Yatırımcıyı buraya çekmek için çeşitli kriterler vardır. Bunların başında altyapı ve istikrar gelir. Bizim altyapı anlamında sorunumuz yok. Altyapı her yönüyle hazır durumdadır ama ben üzerine basa basa tekrar ediyorum. Bölgemizin siyasi sorunları vardır. Bu sorun çözülmeden yatırımcının bu bölgeye kolay kola geleceğine inanmıyorum. Onun için mümkün olduğu kadar teşvik yasasıyla birlikte siyasi sorunların, bölge sorunlarının çözülmesi gerekir” dedi.

Demokratik açılım paketinin bir an önce açılması gerektiğini belirten Sinecem sözlerini şöyle sürdürdü, “Bölgemiz zengin yeraltı kaynaklarına sahiptir, tarım ve hayvancılığa elverişlidir. Bizim hammadde veya benzeri sorunlarımız yok. Artık konuşulan paketi açmaları gerekir. İnsanlar umutlanmış, bölgeye istikrar gelecek, barış gelecek deniyor. Bu düşünceler mevcutken, insanımız hayal kırıklığını kaldıramaz. Ankara milletvekili dahi bu paketin açılması gerektiğini söyledi. Herkes paketten ne çıkacağını dört gözle bekliyor. Bunun daha fazla uzatılmaması gerekir. Paket açılsın ve biz de önümüzü görelim. Bölgemizin istikrarlı olması için barışın olması şarttır. Bir bölgede barış, istikrar olmazsa o bölgede ekonomi de kalkınmaz. O bölgede kardeşlikten, dostluktan söz edilemez. Çünkü can güvenliği yok, kardeşinden, dostundan, arkadaşından bile korkar hale gelirsin. Yarına umutla bakmadığımız için karamsar oluyoruz ve hiçbir işle meşgul olmuyoruz.”HABER49
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi