| |||||||||||||||
| Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | |||||||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR |
İşkur, çöp toplayan gençlere iş buldu
Türkiye İş Kurumu (İşkur) Muş İl Müdürü Mikail Gökaslan, belediyeye ait çöp depolama alanında çöp toplayan 4 kişiye iş bulurken, ikisine de iş sözü verdi.
Belediyeye ait çöplükteki atıklardan ekmek parası çıkarmaya çalışan gençler için İş-Kur İl Müdürlüğü harekete geçti. Müdür Mikail Gökaslan, çöp toplayanların yanına giderek onlarla görüştü. Dizüstü bilgisayarla gençlerin İşkur'a kayıtlarını yaptıran Mikail Gökaslan, gençleri eleman arayan ve kuruma başvuruları olan tesislere götürdü. Atık toplayan Harun Güler (16) ile Burhan Özdemir'in (15) bir mobilya fabrikasında, Hakim Özdemir (15) ile Ferhat Durbak'ın (16) ise tekstil fabrikasında işe girmelerini sağlayan Gökaslan, Davut Güler (17) Yunus Güler'e (16) iş bulma sözü verdi. Gökaslan, "Mobilya fabrikasına girenler 6 ay süreyle kursiyer olacak. Sigortası yatırılacak ve günlük ücretleri 6 ay boyunca İşkur tarafından ödenecek. Gençler, çöp toplamaktan sağlıksız bir yerde çalışmaktan kurtulacak. Biz önce onlara gelip kuruma kayıt olmaları için davet gönderdik. Onlar kuruma gelmeyince biz onların yanına gittik. Yaşları 15 ve daha yukarısı olan gençleri önce kuruma kayıt yaptık, sonra da iş arayan kurumlara yerleştirdik" diye konuştu.
İşsizken iş sahibi olan Ferhat Durbak, "Küçük yaştan beri çöplükte giyecek, yiyecek ne bulursak topluyorduk. Bizi çöplükten kurtardılar. Şimdi fabrikada çalışıyoruz. İşkur Müdürü Gökaslan'a teşekkür ediyoruz" dedi.HABER49
|
GALERİ |
|||||||||||||
|
Altyapı: MyDesign Haber Sistemi |
|||||||||||||||