Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Sağlık için Haspet Kalesine doğa yürüyüşü düzenlendi

MUŞ ta Avrupa Obezite hafta etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından MUDOSK eğitimli sporcular önderliğin de haspet Kalesine yönelik doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kategori  Kategori : Sağlık
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 582
Tarih  Tarih : 30 Mayıs 2011, 14:52

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılıç’ında katıldığı doğa yürüyüşünde Haspet Kalesine kadar yürüyen katılımcılar tarafından etkinlikler çerçevesinde çeşitli pankartlar açıldı.
 
İl Sağlık Müdürlüğünün organizesi ile MUDOSK eğitimli sporcular önderliğinde Hapset Kalesine yapılan Doğa Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti.

“Avrupa Obezite Günü “ve “Sağlığı İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında, Halkın fiziksel aktivite konusundaki bilinç düzeyini arttırmak amacıyla, Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü ve Obezite Birim Sorumlusu Tekin Güler’in koordinatörlüğünde 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü  gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Muş Vali yardımcısı Çetin Kılınç ,İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat,Valilik Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz,MUDOSK temsilcileri, Basın mensupları,Sağlık çalışanları katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren Doğa yürüyüşünde varış noktası olan Haspet Kalesinde “Avrupa Obezite Günü “ve “Sağlığı İçin Hareket Et Günü” etkinlikleri kapsamında çeşitli pankartlar açıldı. Düzenlenen Doğa Yürüyüşüne katılım gösteren Muş Vali yardımcısı Çetin Kılınç, İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat,Valilik Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz,MUDOSK temsilcileri, Basın mensupları,Sağlık çalışanlarına duyarlılıklarından ötürü teşekkürlerini ileten Eğitim Şube Müdürü Tekin Güler, “İlimizin tarihi yerlerinden olan Haspet Kalesine sağlıklı hareket için dağ yürüyüşü yapılmış,daha sonra beslenmede önemli yeri olan sabah kahvaltısında sağlıklı besinlerin tüketilmesi için aynı mevkide bulunan bağ evinde ekibe kahvaltı yapılmıştır. Bu etkinlikle insanların haftada bir gün doğa ile buluşmasının sağlanması ve bunun sonucunda fiziksel aktivite yapma alışkanlığının kazandırılması amaçlanmıştır. Bu faaliyetlerimiz İl Eyle Planı dahilinde yıl boyu devem edecektir” diye konuştu.

Cumartesi günü gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşünün hafta etkinlikleri kapsamında yapıldığına dikkat çeken Güler, “Dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve kronik hastalıklara zenim hazırlayan Obezite (Şişmanlık ) ile mücadele gün geçtikçe daha büyük önem arz etmektedir. Bu gerçekte hareketle Obezitenin görülme oranın azaltmak ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla,Bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizde de önemli çalışmalar ve programlar başlatılmıştır. Bu kapsamda 2010 yılında Ülkemizde başlatılan “Obezite İle Mücadele Eylem Planı” ve bu kapsamda,İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan İl Eylem Planı ile İlimizde halkın bu konudaki bilinç düzeyini arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. İlimizdeki İlköğretim Okullarının 3 ve 7 sınıflarına rutin olarak yapılan Boy Kilo ölçme işlemleri bu yılı itibariyle diğer halk kesimlerinde yapılmaya başlanmıştır” dedi.Fırat Demir / HABER49
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi