Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Silahlı Eğitim Yürüyüşü Haberi Ses Getirdi

Hasköy'ün Yarkaya köyünde silahlı korumalar eşliğinde okullarına giden öğrenciler için çalışmalar başladı.

Kategori  Kategori : Eğitim
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 605
Tarih  Tarih : 19 Ocak 2011, 00:06

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muş Valisi Ali Çınar, Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Yarkaya köyünde, öğrencilerin silahlı koruma eşliğinde okula gidiş ya da dönüşlerinin köy ile mezralar arasında zaman zaman yaşanabileceğini söyledi.

Hasköy’ün Yarkaya köyünde silahlı korumalarla okula giden öğrenciler için çalışmalar başlatıldı. Vali Çınar, ‘60 öğrencinin sekiz kilometre mesafede bulunan ilçedeki yatılı okula, sert doğa koşulları ve yırtıcı hayvanlara karşı köyden seçilen dört silahlı koruma eşliğinde gidip gelmeleri’ne ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumun sadece köy ile mezralar arasında olabileceğini belirtti.

Vali Çınar, şunları söyledi: “Bu köyümüze Yeşildere, Yarkaya, Çotik ve Yapraklı mezraları bağlı. İki mezraya ulaşım rahatlıkla sağlanıyor da diğer iki mezra yolu kar nedeniyle kapalı olmamasına rağmen ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Yol stabilize. Bazı yerler, çamurdan dolayı zaman zaman aksaklık yaşatabiliyor. Bu durumda da öğrenciler velilerin nezaretinde -ki o mezralar meşelik ormanlık alanda olduğu için- silahlı tedbirle köye getiriliyor. Buradan ilçe merkezine minibüslerle götürülüyorlar. Durum böyle olsa gerek.”

Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun konuyla bizzat ilgilendiğini söyledi. Öğrenciler için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden İlhami Bayraktar, öğrencilerin mağdur olmayacağını dile getirdi.

Köy Muhtarı Nevzat Öngan da, köyde gerekli incelemenin yapıldığını söyledi. Haberin bazı basın yayın organlarında çıkmasının ardından birçok yetkilinin kendileriyle irtibata girdiğini ifade ederek; “İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler köyde inceleme yaptılar. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü de çalışma yaptı. Köyde 122 öğrencinin olduğu tespit edildi. Bazı öğrenciler 9 kilometre yürürken bazıları 6 kilometre yürüyorlar. Umarım köyümüze okul yapılır ve çocuklarımız bu durumdan kurtulur” diye konuştu.HABER49

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi