Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

20 PERSONEL 24 SAAT HİZMET VERECEK

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2005 yılında UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) eğitimlerini sürdürdüğü 20 personeli ile 24 saat hizmet vermeye hazır olduğu belirtildi.

Kategori  Kategori : Sağlık
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 430
Tarih  Tarih : 26 Ekim 2010, 23:58

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Doğal afetlerde ilk yardıma müdahale etmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurulan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi)’nin birçok eğitimden geçtiği 20 personeli ile 24 saat hizmet vermeye hazır olduğu belirtildi. 2005 yılında UMKE’nin kurulduğunu belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve UMKE’den sorumlu Muzaffer Oğlağo, ulusal kamplara da katılacaklarını söyledi. Daha önce il dışında ve il genelinde UMKE nin eğitim seminerleri ve tatbikatlara katıldığını belirten Oğlağo, Afet Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. UMKE’den sorumlu Oğlağao, yaptığı açıklamada “Doğal afetlerde ilk yardıma müdahale etmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan UMKE personelleri aldıkları eğitimler sonucu her türlü müdahaleye hazır durumdadırlar. Birçok ilde yapılan eğitim seminerleri ve tatbikatlarda Muş UMKE olarak işimizi ne kadar doğru yaptığımızı gösterdik. Muş’ta UMKE’nin faal ve 24 saat hizmet vermek için hazır olduğunu hepimiz artık biliyoruz. 20 personelimiz 24 saat ve olabilecek doğal afetlerde medikal yardım için bekliyor. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ilimizde 2005 yılında kuruldu. Bu ekibin öncelikle görevleri deprem, sel ve benzeri gibi afetlerde ilk yardımı sağlamaktır. Ekibimiz önce 20 personelden oluşuyor. Bu ekibimiz daha önce Haiti depreminde, Elazığ ilinde meydana gelen depremde ve birçok ulusal kampta görev almıştır. Van’da düzenlenen eğitim seminerine ve Balıkesir’de ise tatbikat şeklinde düzenlenen eğitimlere katıldık. Oralara giderek başarımızı gösterdik. Ekip olarak gösterdiğimiz başarıdan dolayı memnunuz. Muş ili olarak İstanbul ile yarıştık. Ekibimizin arasında doktor yoktu ve arkadaşlarımızın her biri hekim gibi davrandılar. Bu da bizi onurize etti. Buradaki temel eğitim olarak ataması yapılan arkadaşlarımızın yerini doldurmaktır. İlimizde bazı kurumlar işbirliği ile tatbikatlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’NUN EN İYİ EKİBİ OLACAĞIZ”

Muş UMKE’nin 20 personelinin 24 saat hizmet için hazır olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Muzaffer Oğlağo, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinin en iyi ekibi olmaya gayret gösterdiklerini söyledi. İlk hedeflerinin il geneli her türlü hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte bölgeye açılma yolunda olduklarını belirten UMKE Sorumlusu Oğlağo, “Dolayısıyla yakın zamanda en iyi şekilde hazırlanacağız. Kendi ilimizde deprem bölgesidir. Biz burada afet, deprem ve nükler saldırılarda ekibimiz medikal müdahalelerde bulunacaktır. Şuanda 20 kişiyi eğitime tabi tutuk. Zamanla bu ekibi geliştireceğiz ve çoğaltacağız. Bu gönüllü bir çalışadır. Depremin afetin ve nükleerin hangi saatlerde olacağını bilmiyoruz. Ama ekibimizi en kısa sürede tamamlama içerisine girip her türlü müdahaleye hazır olacaktır. İlimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu ekibimizle ilimize ve bölgeye gereken yardımları sunacağız. Ekibimiz 24 saat görev bilincindedir. Bu ekibe kendim de katılıyorum. Biz ilimizde iyi bir görev yapacağımıza inanıyoruz. Bunun için en iyi şekilde çalışmalarımızı, eğitimlerimizi ve tatbikatlarımızı yapıyoruz” dedi.

“PERSONELLERİMİZİN TECRÜBELİ OLMASINI SAĞLIYORUZ”

İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Sorumlu Müdürü Muzzafer Oğlağo, ülke geneli düzenlenen eğitim seminerleri ve kampların yanı sıra ulusal kamplara da sürekli katılacaklarını söyledi.  Oğlağo, “UMKE ekibimiz ulusal eğitimlere katılarak daha çok deneyim sahibi olacaklardır. Bu nedenle bütün eğitimlere personellerimizi gönderip tecrübe sahibi olmalarını sağlayacağız. Bizim tek amacımız sadece formalite olarak var olmak değil. Bizim amacımız var olmamızla birlikte en iyi olmayı istiyoruz. Bunun için bütün personellerimiz gayretli ve gereken tecrübe için gönüllüdürler” dedi.HABER49

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi