Son Dakika:

  İletişim    Künye  
Haber 49
Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Beslenme Araştırması Başlıyor

Eğitim Şube Müdürlüğü ekipleri Muş'ta sağlıklı beslenme verilerini oluşturmak için geniş çaplı bir araştırma yapacak.

Kategori  Kategori : Sağlık
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 583
Tarih  Tarih : 03 Haziran 2010, 12:14

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile ülkemizin beslenme ve sağlık verilerini oluşturmak üzere Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması yapılması planlandı.
Bu araştırmadan elde edilecek bulgular; ülkemiz insanlarına yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulunulması ve sağlık sorunlarına çözüm getirilmesi açısından önem taşıyacaktır.
Araştırma kapsamındaki haneler illere göre değişen sayılarda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından tesadüfî yöntemle belirlenmiştir. Araştırma Türkiye genelinde 81 ilde 600 kümede 19056 haneye ulaşılarak yapılacaktır.
Araştırmanın yapılabilmesi için 81 ilimizde 10’ar kişiden oluşan 99 ekip oluşturulmuştur.
Araştırmada Müdürlüğünüzce oluşturulan sağlık personeli (Doktor, Diyetisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memurları, …) tarafından seçilmiş kişilere sağlık ve beslenme durumunu ve fiziksel aktivite düzeyini belirlemeye yönelik sorular sorulacaktır. Seçilen kişilerin hekim tarafından fizik muayeneleri yapılacak, antropometrik ölçümleri (vücut ağırlığı, boy uzunluğu, bel çevresi,) yapılacak ve kan ve idrar numuneleri alınarak 49 parametre analizleri yapılacaktır.
Bu araştırma kapsamında İlimiz “Merkez YeşilYurt Mahallesi, Boyuncuk Köyü, Hasköy Merkez, Kültür Mahallesi ve Umurca Köyleri”nde toplam 120 hanede anket uygulaması kan ve idrar numunesi alınması işlemlerini kapsayan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması Muş İlindeki uygulaması Eğitim Şube Müdürü ve Araştırma Koordinatörü Tekin GÜLER ve 10 kişiden oluşan ekiple 07-20 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.HABER49
Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Sağlık

En Çok Okunan Haberler

Bir Şeyler Yapma Mücadelesi17 Ocak 2012

ANKET

Muş'un öncelikli sorunu nedir?






Tüm Anketler


RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi